Vietnamesisk fiskesuppe med laks

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

2

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 300g - 400g laks

  • 100g svampe (mangler navnet på dem)

  • 50g edamamebønner

  • 3 fed hvidløg

  • 10g korianderfrø (kan undlades)

  • Et par stilke ærteskud (til pynt)

  • 2 stilke forårsløg

  • 50g babyspinatblade

  • 30g finthakket ingefær

  • En lille håndfuld friske koriander (kan undlades)

 

Til puréen

  • 2 søde kartofler (eller 3 gulerødder)

  • 1 stor bagekartoffel


Til suppen

  • 1 dl. sukker

  • 1 dl. fiskesovs

  • 6 dl. vand

  • En lille håndfuld hakket forårsløg

 

Fremgangsmåde

 

Kartoffelpuré

  1. Skræl kartoflerne (eller gulerødder)

  2. Skyld asparges og knæk den seje ende af

  3. Find en kasserolle (lille gryde) frem, smid kartofler og asparges ned i

  4. Hæld vand over det hele, så det lige dækker

  5. Kom en lille smule timian ned i gryden

  6. Lad det koge til det hele er færdigt

 

Laksen

  1. Hæld en smule olie på en varm pande. Læg laksefileten på panden med skindsiden ned af og krydr med salt, peber og paprika.

  2. Tag laksefileten af, når den er gyldenbrun på begge sider og lad den hvile på et skærebræt

  3. Skyld babyspinaten og lad den tørre af på et rent og tørt viskestykke

 

Suppen

  1. Hæld 6 dl. vand ned i en gryde og bring det i kog

  2. Tilsæt 1 dl. sukker og rør rundt

  3. Tilsæt 1 dl. fiskesovs og bliv ved med at røre rundt til sukkeret er opløst

  4. Tilsæt forårsløg og lad suppen koge yderligere i 2 minutter.

Pynt

  1. Rist korianderfrøene af i olie på en varm pande (ca. 40 sek.) og læg dem op på et stykke køkkenrulle, når de er færdige.

 

 

Tilbehør

Kartoffelpuré og fiskesuppe

 

 Anretning

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i