Hjemmelavet tomatketchup

Samlet tid

45 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 1 løg 
     
  • 1 hvidløg 
     
  • 1 spsk olivenolie 
     
  • 40g brun farin 
     
  • 1 stjerneanis 
     
  • 1 tsk. karry 
     
  • 6 store tomater 
     
  • 1/2 dl. æbleeddike 
     
  • Salt og peber

fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg groft og sauter løgene i olivenolie til de er blanke. 
     
  2. Tilsæt karry, brunfarin, stjerneanis og peber - lad løg og krydderier stege i ca. 2-3 min til den brunefarin er smeltet. 
     
  3. Hak tomaterne i grove stykker og kom dem i gryden med løgene og krydderierne. 
     
  4. Kog i ca.15 min og fjern så stjerneanis igen.
     
  5. Kog videre i ca.30 min. Blend det hele sammen og smag evt. til med salt, peber, eddike eller sukker. 
     
  6. Kom din tomatketchup på et glas eller en flaske. 

     

Godt at vide

  • Hvis ketchuppen ikke skal bruges på dagen, så skold glasset og sæt den på køl - uåbnet holder den sig ca. 1-2 måneder. Hvis glasset er åbnet holder det sig ca.14 dage.


 

Lad os høre din mening