Tikka chicken masala

Samlet tid

120 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

Marinade

  • 500-600 g. kylling med ben.
  • 1 dl. yoghurt eller creme fraiche

  • 1½ spsk. ingefær

  • 1½ hele friske chilier (medium eller efter behov)

  • 2 fed hvidløg

  • Et bundt friske koriander

  • 4 tsk. garam masala (kan købes i de fleste større supermarkeder)

  • 2 tsk. groft salt

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. gurkemeje

  • 2 stk. lime


Sovs

  • 6 løg

  • 2-3 fed hvidløg (efter behov)

  • 2 tsk. ingefær

  • 6-7 friske tomater

  • 1/2 dl. piskefløde

  • 1 tsk. gurkemeje

  • 3 dl. vand

  • 2 kanelstænger

  • 1 tsk. spidskommen

  • 2 stk. laurbærblade

 

 

fremgangsmåde

 

Forberedelsen:

-------------------

Marinade:

  1. Hak hvidløg, chili, spidskommen og ingefær fint og bland det sammen med krydderierne i en skål.

  2. Tilføj 1 dl. yoghurt eller 1 dl. creme fraiche og tilsæt limesaft fra 1 lime.

  3. Kom kyllingen ned i en fryse eller plastikpose og hæld indholdet fra din skål ned over.

  4. Pres alt luft ud af posen og bind en knude.

  5. Ælt indholdet i posen så alt kyllingen bliver vendt i marinaden.

  6. Læg posen på køl i mindst 1 time, men gerne et døgns tid, for at opnå mest smag.



Sådan gør du:

-----------------

Kyllingen

  1. Kom den marineret kylling i et fad, sammen med marinaden og kom det hele i ovnen på 180 grader (varmeluft) i ca. 25 min.

  2. Tag derefter kyllingen ud og lad den køle af.


Sovs

  1. Hak løg, hvidløg, ingefær og tomater.

  2. Tilsæt Kanelstænger, laurbærblade, spidskommen og hvidløg i en gryde og svits det kort.

  3. Tilsæt løg og vend dem til de har fået en gylden farve.

  4. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje og tomater,  samt 3 dl. vand og bring det hele i kog.

  5. Lad sovsen koge lidt og kom dernæst den ovnstegte kyllingen ned i sovsen) .

  6. Læg låg på og lad det simre i 40 minutter indtil kyllingen er gennemstegt.

Tilbehør

  • Fladbrød eller naanbrød ville være oplagt til sådan en ret.

  • Basmatiris

 

Pynt

Friske koriander og cashewnødder

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i