Stjerneskud i moderne version

Samlet tid

35 min.

Antal pers.

1

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 100 g torskefilet
     
  • 100 g rejer
     
  • Et skalotteløg
     
  • 1 chili 
     
  • Et fed hvidløg
     
  • Salatblade eller spinat (efter behov)
     
  • 2 tomater (skær dem ud i firkanter)
     
  • En kvart agurk (skær den ud i firkanter)
     
  • 100 g capers
     
  • 100 g pinjekerner (gerne ristet)
     
  • 1 spsk. olivenolie 
     
  • 1 spsk. fiskesovs
     
  • En kvart citron i skiver
     
  • 5 sukkerærter (skær dem ud i firkanter)

 

Dressing

  • 1/2 spsk. skyr

  • 1 tsk. mayonnaise

  • 1 tsk. citronsaft

  • Salt og peber efter smag

 

 

fremgangsmåde

  1. Læg torskefilen på en pande, tilsæt en smule olie og krydr med salt og peber.
     
  2. Tag torskefilen af når den er gyldenbrun på begge sider.
     
  3. Hæld vandet fra rejerne (eller tø dem op, hvis de er frosne).
     
  4. Skyld salat/spinat og lad den tørre af på et rent viskestykke.
     
  5. Skær grøntsagerne ud (chili, hvidløg, en kvart agurk, sukkerærter, tomater)
     
  6. Tag en skål og læg salat/spinat, en kvart agurk, tomater, sukkerærter ned i samt et finthakket skalotteløg
     
  7. Kom 1 spsk. fiskesovs og 1 tsk. citronsaft i og vend det hele let med hænderne.

 

Anretning (Se billede forneden)

  1. Tag nu en dyb tallerken og start med at komme din salat/spinat blanding i, så det danner en god bund.
     
  2. Læg rejerne på.
     
  3. Så lægger du torskefilen på.
     
  4. Til sidste drysser du med capers og pinjeker.
     
  5. Pynt med en skive citron op toppen. 

 

Vil du have en sund dressing til, så se opskrift nedenfor. 

Dressing

  1. Rør mayonnaisen, skyr og lidt citronsaft sammen i en skål.
     
  2. Smag til med salt og peber.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i