Sprøde vietnamesiske spring rolls

Samlet tid

90 min.

Antal pers.

4

Niveau

Svær

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 1 pakke forårsrulledej eller vietnamesisk rispapir (kan købes hos den lokale kinashop)
     
  • 500g svinekød
     
  • 1 skalotteløg
     
  • 2 fed hvidløg
     
  • 1 bundt Forårsløg
     
  • 1 tsk. paprika
     
  • 1 tsk. marsala (krydderi)
     
  • 1 tsk. fiskesauce

     

Fremgangsmåde

  1. Læg svinekødet op i en stor skål

  2. Kom alle ingredienserne ned til svinekødet (dvs. løg, hvidløg, forårsløg, paprika, masala og fiskesovs).

  3. Kom et låg eller anden overdækning på skålen og stil den i køleskabet. Meget gerne natten over, hvis du har tid til det, eller mindst 2 timer før du skal bruge det, da det giver mere smag.

  4. Læg et stykke forårsrulledej ad gangen på et skærebræt.

  5. Læg to spiseskeer fyld i den ene ende af forårsrulledejen og fold over. Se steps i bunden af siden for at folde forårsrulledejen korrekt.

  6. Slut af med at lukke den yderste kant med lidt sammenpisket æg eller bare vand og læg forårsrullen til side.

  7. Varm olien i en gryde eller i en wok til olien er ca. 180 grader varm.

  8. Smid forårsrullerne i gryden med olie og vend dem et par gange, til de er gyldenbrune (ca. 5-6 min.). Tag dem op og placer dem på køkkenrulle, så de kan suge det overskydende fedt af. 

 

Tilbehør:

Server lidt sweet-chili-dip til dine vietnamesiske forårsruller, eller soya.

Forårsrullerne kan sagtens gemmes - enten kan de fryses ned, når de lige er lavet og stadig er rå eller hvis du forkoger og derefter afkøler dem, kan de opbevares i køleskabet i flere dage - og tages op og steges i varm olie lige inden servering.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i