Laksetapas med spinatpandekager

Samlet tid

35 min.

Antal pers.

2

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • En god håndfuld babyspinat
     
  • Et stort stykke laks (eller ca. 4 stk. laksefileter) ca. 400-500g. 
     
  • Kokosolie til stegning (eller normal olie, mængden er efter behov)
     
  • 2 spsk. skyr 

  • 4 æg

  • 4 spsk. havregryn

  • 30g ingefær (efter behov)

  • 1/2 tsk. salt 

  • 1/2 tsk. peber

  • 1/2 tsk. paprika 

  • Et fed hvidløg (efter behov)
     


         Pynt
 
  • Et bundt forårsløg skæres ud og steges
 
 
 

        Dressing

  • 1/2 spsk. skyr

  • 1 tsk. mayonnaise

  • 1 tsk. citronsaft

  • Salt og peber efter smag

 

fremgangsmåde

  1. Hæld en smule olie på en varm pande. Læg laksefileten på en panden med skinsiden ned af og krydr med salt og peber.

  2. Tag laksefilen af, når den er gyldenbrun på begge sider og lad den hvile på et skærebræt.

  3. Skyld babyspinaten og lad den tørre af på et rent og tørt viskestykke.

  4. Finhak babyspinat samt ingefær og hvidløg.

  5. Tag en skål og hæld havregryn, æg, skyr, babyspinat, ingefær, hvidløg, salt, peber og paprika ned i.
     
  6. Blend det hele med en stavblender eller med en foodprocessor til det er en lind masse (dejen skal helst være tykkere end normal pandekagerdej.) 
     
  7. Tilføj lidt citronsaft til dejen ved at klemme en halv citron.
     
  8. Find en ny lille pande frem og steg dine pandekager i kokosolie (eller normal olie) ved middelvarme, så de ikke brænder på.
     
  9. Nu har laksefileten hvilet og er derfor ikke varm længere, pil forsigtigt laksen fra hinanden og anret på skærebræt  (se step 3.) Pynt tilsidst med stegte forårsløg.

Tilbehør

Jeg har i dette tilfælde brug laks, man kan sagtens bruge andet fisk eller feks. svin eller kylling.

For at få en mere stærk udgave af pandekagen kan du kan komme chili i dejen. 

 

Godt at vide

Der bliver ca.10-14 små pandekager i denne opskrift.

 

 

Lad os høre din mening

 

Måske er du også interesseret i