Moules frites

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

2

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 2 hele hvidløg

  • 1 stort løg

  • 1 chili (afhængig af styrke)

  • 2 stk. porrer

  • Salt (smag til)

  • 1 kg blåmuslinger

  • ½ til 3/4 flaske hvidvin (liebfraumilch, kan fås i netto)

  • 1/4 L. piskefløde

fremgangsmåde

  1. Rens muslingerene under koldt vand og sørg for at fjerne skægget (se step 2.)
    De muslinger som er åbne/gået i stykker ved rensningens begyndelse skal kasseres.
    Muslingerne kommes op i en si, så de kan dryppe af.

  2. Hvidløg, chili og løg fint hakkes og porrer skæres i tynde skiver.

  3. Hvidløg, chili og løg svitses i olie i en stor gryde.

  4. Salt og porrer tilføjes og svitses med.

  5. Kom herefter muslingerne op i gryden og hæld hvidvin i.

  6. Læg låg på gryden og lad det koge på høj varme i ca. 10 min. (vend muslingerne hvert 5 min.)

  7. Tilføj fløden og skru ned på middel varme og lad det simrer i ca. 5 min.

  8. Smag til sidst suppen til med salt, vin og lidt ekstra chili.


Tilbehør

Til denne ret passer det perfekt med hjemmelavede pommes frites.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i