Leverpostej med et twist

Samlet tid

95 min.

Antal pers.

5

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 300 g lever

  • 200 g spæk

  • 1-2 ansjoser (i lage) eller 1 marineret sild (fra glas)

  • 1 tsk. hakket ingefær

  • 10-12 jalapenos (på glas, syltet)

 

Tilbehør

  • 200 g bacon

  • 1 pakke champignoner

  • 1 pakke rugbrød eller franskbrød

Fremgangsmåde

For at gøre det hele lidt nemmer kan du få din lokale slagter til at hakke lever og spæk, det sparer du en del tid på.

  1. Kom lever, spæk og løg i en skål og rør det godt rundt, så det bliver en lind masse.
  2. Kom æg, salt og krydderier i og rør igen.
  3. Tilsæt 2-3 finthakkede ansjoser eller 1 sild i lage.
  4. Tilsæt ingefær og jalapenos og vend det hele forsigtigt.

 

Lav et opkog, som når du laver en sovs.

  1. Smelt det afmålte smør i en gryde.
  2. Kom melet i og rør rundt.
  3. Tilsæt en lille smule mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen et par minutter under konstant omrøring.
  4. Hæld opbagningen i levermassen og vend den forsigtigt.
  5. Smør et par aluforme eller brødforme og kom levermassen i.


Bagning
For at leverpostejen ikke skal brænde på i bunden, skal aluforme eller brødforme ned i et vandbad, se billede "step 2" kun halvdelen af formen er under vand.

Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på ovnribben i midten i ca. 1 time.

 

Tilbehør

Steg lidt bacon og svits derefter en hel pakke skiveskåret champignoner på en pande - gerne i det afsmeltede baconfedt. Server på ristet rugbrød eller franskbrød.

 

Lav en lækker Tartar Sauce som er perfekt til den hjemmelavede leverpostej