Knækbrød med hørfrø og chili

Samlet tid

35 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 7 dl. havregryn

  • 1 dl. hørfrø

  • 1 dl. sesamfrø

  • 1 dl. solsikkefrø

  • 2 tsk. salt

  • 1 dl. rapsolie

  • 3 dl. vand

  • 1 æg

  • 1/2 dl. chilifrø (kan undværes)


fremgangsmåde

  1. Tænd oven på 180 grader (varmluft).

  2. Rør alle ingredienser sammen i en skål.

  3. Fordel den flydende dej lige over på 2 bradepander beklædt med bagepapir.

  4. Placér endnu et nyt stykke bagepapir oven på den våde dej på bradepande 1. Benyt herefter håndfladerne eller en kagerulle til at glatte og fordele dejen pænt og jævnt, så den dækker hele bradepanden.

  5. Gentag step 4 på bradepande 2.

  6. Sæt den 1. bradepande i ovnen og bag den i ca. 15 -20 min (hold øje med den, da ovne varmer forskelligt). Knækbrødet skal være gyldenbrunt før det tages ud, ellers bliver det blødt og gummiagtigt.

  7. Lad knækbrødet køle lidt af i bradepanden og skær det herefter ud i store stykker, mens det fortsat er lunt.

  8. Først når dine knækbrød er kølet helt af, kan du lægge dem ned i en kagedåse eller glaskrukke ellers bliver de bløde.

 

Tilbehør

Servér med smør og evt. et godt stykke ost eller pølse. 

 

Lad os høre din mening