kartoffel porre suppe

Samlet tid

40 min.

Antal pers.

4

Niveau

Meget nemt

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 1 grofthakkede zittauerløg

  • 500 g kartofler

  • 2-3 porrer i ringe

  • 1 stk. maggibouillon

  • 1 stk. hønsebouillon

  • 1 pakke bacon evt. kalkunbacon

  • 1 lille bundt persille

  • 1 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær den ud i store stykke

  2. Skær løg, hvidløg og porre ud og smid det hele op i en gryde sammen med kartoflerne.

  3. Hæld vand ved så det lige dækker grønsagerne og lad det koge i ca. 20 min.

  4. Efter 20 min. smider du bouillonterningerne i og lader det koge yderligere til grønsagerne er helt møre.

 

Suppen blendes herefter med en stavblender eller i en almindelig blender. Du kan vælge at lade nogle store stykker blive tilbage, hvis du har behov for, at det skal fylde lidt mere i den dybe tallerken og ellers blendes suppen jævn og tyk og sigtes gennem en si, hvis det skal være helt fint. 

Steg lidt bacon i en tør pande på kraftig varme til det er helt mørkt og sprødt. Læg baconstykkerne på et par stykker køkkerullelag så det overskydende fedt drypper af.

Server suppen med frisk persille, brød og baconstykker.

 

Tilbehør

Bacon, persille og evt. hvidløgsbrød

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i