Kartoffel-pandekager med hvidløg

Samlet tid

35 min.

Antal pers.

3

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 750g kartofler

  • 2 fed hvidløg

  • 2 skalotteløg

  • 400-500g røget laks

  • 1½ spsk. hvedemel

  • 1-2 æg

  • ½ tsk. salt

  • ½ tsk. peber

  • 1 spsk. olie



fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og riv dem fint på den fine side af et almindeligt rivejern.

  2. Læg kartoffelråkosten på et rent og tørt viskestykke og pres herefter al væden ud.

  3. Skræl et løg og riv det fint på samme side af rivejernet.

  4. Rør kartofler, løg, mel og æg sammen i en skål.

  5. Tilsæt lidt salt og peber.

  6. Hæld olie på en varm pande (se billede 3.) og steg pandekagerne, til de bliver sprøde på begge sider.

  7. Servér evt. røget laks og hvidløgsdressing til.

 

Tilbehør

  • Kan serveres med røget laks, agurkesalat og hvidløgsdressing.

  • For at give pandekagerne lidt mere smag, tilsæt lidt chili og evt. lidt citronsaft.

 

Lad os høre din mening

 

Måske er du også interesseret i