Kanelsnegle med det hele

Samlet tid

130 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 300g hvedemel
     
  • 100g smør
     
  • 50g gær
     
  • 1 spsk. sukker
     
  • ½ tsk. salt
     
  • 1 æg
     
  • 1 dl mælk  

 

Fyld - Remonce

  • 100g smør
     
  • 150g brun farin
     
  • 2 tsk. kanel  

 

Pynt

  • 100g flormelis
     
  • 1 spsk. kogende vand


     

fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde eller i mikroovn. Stil det på bordet og lad det køle helt af.
     
  2. Lun mælken og opløs gæren heri ved at smuldrer lidt af gangen. Det er VIGTIGT, at mælken kun er lun og gæren ikke varmes med.
     
  3. Hæld det afkølede smeltede smør ned til mælke-gær-blandingen og rør rundt.
     
  4. Tilsæt ægget og herefter mel, salt og sukker. Ælt til dejen sammen til den er fin og ensartet.
     
  5. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve med et fugtigt viskestykke på et lunt sted, til den er næsten dobbelt størrelse.
     
  6. Med en kagerulle skal dejen rulles ud til en stor firkant. 
     
  7. Fordel remoncen over hele fladen og drys med kanel. 
     
  8. Rul firkanten sammen til en roulade og skær ud i ca. 10-12 lige store skriver. 
     
  9. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. 
     
  10. Læg et fugtigt viskestykke over sneglen og stil dem igen et lunt sted. Lad sneglene efterhæve i ca. 20 min., mens ovnen forvarmes på 220° C varmluft (har din ovn ikke varmluft, da skal den stå på 200° C). 
     
  11. Efter 20 min. pensles sneglene med et sammenpisket æg. 
     
  12. Bagepladen sættes i ovnen på midterste rille og sneglene skal bages i ca. 8 min. Huske ovnen skal være forvarmet.
     
  13. Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.




     

Tilbehør

Glasur og en god kop te eller kaffe.

 

Lad os høre din mening