Kanelsnegle-kage med remonce og glasur

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

Dej: 

  • 2,5 dl mælk
     
  • 50g smør (blødt smør)
     
  • 50g gær
     
  • 25g sukker
     
  • En lille smule salt
     
  • 1 æg
     
  • 1 spsk kanel
     
  • 1 tsk. kardemomme
     
  • 1 tsk. vaniljesukker
     
  • 450g hvedemel

 

Fyld - Remonce

  • 180g blødt smør
     
  • 270g brun farin
     
  • 1½ spsk. kanel

 

Pynt

  • 100g flormelis
     
  • 1 spsk. kogende vand
     
  • Mandelsplitter

     

fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri ved at smuldrer lidt af gangen. Det er VIGTIGT, at mælken kun er lun og gæren ikke varmes med.

  2. Hæld sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og kanel ned i skålen

  3.  Ælt derefter 300g hvedemel i dejen, ælt den godt og kom så resten af hvedemelet i.

  4. Tilføj æg, smør og ælt det hele sammen til dejen er glat og smidig.

  5. Kom et rent viskestykke over dejen hæve et lunt sted i 10 min.

  6. Bland ingredienserne til remoncen.

  7. Rul dejen ud til en stor firkant og fordel remoncen på den.

  8. Rul dejen som en roulade og skær sneglene ud i ca. 1½ cm store  stykker.

  9. Læg sneglene med ca. 1 cm's mellemrum i en bradepande

  10. Stil dem i midten i en kolde ovn.

  11. Sæt en tom bradepande i bunden af din ovn.

  12. Kog en kande vand.

  13. Åben ovnen og kom det kogende vand i den nederste bradepande og luk hurtigt så dampen ikke ryger ud.

  14. Lad dine snegle hæve inde i ovnen i ca. 15-20 min.

  15. Tag dem ud og sæt dem et lunt sted. (men uden et viskestykke) indtil ovnen er varm.

  16. Tag begge bradepander ud af ovnen.

  17. Tænd ovnen på 200 – 220 grader varmeluft og bag den I ca. 10-12 min. (hold øje med dem.)

  18. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden du evt pynter med glasur og mandelsplitter.

Desuden

Der bliver ca. 19 stk. af denne opskrift

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i