Italienske boller

Samlet tid

30 min.

Antal pers.

6

Niveau

Svær

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 5 1/2 dl. vand

  • 15-20g. gær

  • 1 spsk. sukker

  • 2 spsk. maldon salt

  • 600g. Tipo 00 (som er Italiensk mel.)




fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet

  2. Tilsæt sukker, salt og mel og rør sammen med elpisker eller røremaskine i 6-8 min. Stil i køleskabet 12-18 timer. (Natten over fx)

  3. Tænd oven på 230 grader

  4. Tag dejen ud af køleskabet og lad den "vågne" på køkkenbordet en times tid.

  5. Hæld forsigtigt dejen ud på et melet bord ( Jeg bruger durummel - det giver en sprød skorpe )

  6. Fold dejen let ind over sig selv en gang

  7. "Hak" eller skær forsigtigt bollerne ud og sæt dem på en bageplade.

  8. Bages i 10-12 min ved 230 grader



Tilbehør

Der bliver ca. 10-12 boller af denne opskrift.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i