Hakkebøf med et twist

Samlet tid

35 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 500g hakkekød

  • 2 store løg

  • 2 porre

  • 1 stk. ingefær

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stærk chili

  • 1 tsk. marsala

  • 1. stk. paprika

  • 1 knivspids muskatnød

 

 

fremgangsmåde

Hakkebøf med bløde løg og porre

  1. Bland krydderierne (marsala, paprika, muskatmød) og 1 fed hvidløg sammen med farsen i en stor skål.
     
  2. Form bøfferne med hænderne ca. 150 gram til hver bøf. Det svarer til en god klump fars i hænderne.
     
  3. Nu skal du banke dem flade og runde så de ca. er 1 cm høje. Det er vigtigere, at de er lige tykke end de er lige brede. Så er du også sikker på, de får lige meget, når du steger dem på panden.

 

Løg/porre-kompot

  1. Skræl løgene og skær dem i halve ringe
     
  2. Tag dine porre (skyl dem godt inden brug), skær den over på langs og snit dem i strimler.
     
  3. Hak chilien i småstykker, det samme gør du med 1 fed hvidløg og ingefær.
     
  4. Find en stor pande frem og hæld godt med olie og smør på. Kom så løg, porre, ingefær, chili og hvidløg på og steg det hele, indtil det er blødt og gyldent. 

 

Så er det bare med at pynte dine hakkebøffer med din løg/porre-kompot og du er done.

Tilbehør:

Server evt. lidt kartofler eller rodfrugter og slut af med en pebersovs eller bearnaisesovs