Gulerodskage med ostecreme

Samlet tid

90 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

Gulerodskage

  • 313g groft revet gulerødder (ca. 6 stk) 
     
  • 272g hvedemel 
     
  • 265g brunfarin 
     
  • 185g æg (ca. 4)
     
  • 180g olie 
     
  • 40g valnødder (hakkede) 
     
  • 8g bagepulver 
     
  • 5g kanel 
     
  • 4g natron 
     
  • 3g vaniljesukker 
     
  • 2g kardemomme
     

 

Ostecreme

  • 212g flormelis 
     
  • 200g buko flødeost naturel (1 pakke) 
     
  • 125g blødt saltede smør 
     
  • 8g vaniljesukker

 

 

fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader. 
     
  2. Pisk æg og brunfarin luftigt. 
     
  3. Bland alle de tørstofferne og tilsæt dem skrifte vis med olie. 
     
  4. Tilsæt tilsidst valnødderne og de revet gulerødder. 
     
  5. Klip et stykke bagepapir så det passer formens størrelse, og fedt den godt til.
     
  6. Kom dejen op i formen og bag den midt i ovnen i ca 60 minutter. 
     
  7. Når kagen er bagt færdig og kølet lidt af, vendes den på hoved og sættes på køl.
     
 

 

Ostecreme:

  1. Flormelis, vaniljesukker og smør piskes luftigt med en spartel. 
     
  2. Tilsæt buko flødeosten og vend sammen. 
     
  3. Fordel ostecreme på guleskagen og pynt efter behag.
     
  

 

Desuden

Hvis man er ikke kan tåle nødder, kan man altid erstatte valnødderne med enten rosiner eller kerner.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i