Grovboller med solsikkekerner

Samlet tid

45 min.

Antal pers.

4

Niveau

Meget nemt

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 3 dl. mælk

  • 20g gær

  • 400g hvedemel

  • 50g havregryn

  • 25g solsikkekerner

  • En håndfuld hørfrø

  • 1 tsk. salt

  • 2 spsk. stevia (sødemiddel) eller sukker

  • 30g smør

 

fremgangsmåde

  1. Tag en stor skål og bland gær sammen med mælken

  2. Tilsæt hvedemel, solsikkekerner, havregryn, hørfrø, stevia (sødemiddel) eller sukker, smør og salt. Ælt det hele i ca. 10 minutter.
     
  3. Del dejen i ca. 9 lige store stykker og form bollerne. Placer dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem ind i ovnen og lad dem hæve med en skål kold vand i bunden af ovnen, på mindste varmegrader (50) i ca. 25-30 min.

  4. Tag bollerne ud, når de er færdige med at hæve og derefter skal de pensles med æg (eller mælk) og pyntes med solsikkekerner

  5. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.

 

 

Godt til

Morgenmad eller som boller til hjemmelavede burgere (se burgerbillede i bunden for inspiration).

Tip:
Denne opskrift giver ca. 9 boller

 

Grovbollerne er gode til

 

Lad os høre din mening