Græskarsuppe

Samlet tid

50 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 5 gulerødder 
     
  • 4 fed hvidløg 
     
  • 3 løg 
     
  • 2 røde peberfrugter 
     
  • 1 græskar (butternut squash)
     
  • 1 chili 
     
  • 1 knivspids timian 
     
  • Salt og peber (smag til)
     
  • 1/4 liter fløde

     

fremgangsmåde

  1. Skræl græskaret og halver det, skrab derefter kernerne ud og skær den i mellem store tern,
     
  2. Skræl gulerødder, løg og hvidløg og skær dem i skiver. 
     
  3. Fjern alle kerner fra chili og peberfrugterne og hak det groft.
     
  4. Læg det hele ned i en stor bradepande og tilsæt timian, lidt vand (ca. 5 dl.) så det ikke brænder på. 
     
  5. Lad det bage i ca. 30 min. (til det er mørt)
     
  6. Når det er kølet lidt af kom det hele op i en blender.
     
  7. Tilsæt 1/4 liter fløde.
     
  8. Blend det hele sammen til det har en lind masse (den rette konsistens).
     
  9. Smag til med salt, peber og evt. lidt syre. (citron) for at få den mindre fed.
     

Tilbehør

Et lækkert græskarbrød til at dyppe i suppen.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i