Græskar-kernebrød

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 500g Lunken vand

  • 400g Hvedemel

  • 200g Grahamsmel

  • 100g Græskarkerner (20g til pynt).

  • 50g Gær

  • 50g Olie

  • 10g Salt

  • 1 Æg (til pensling)



fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunken vand og tilsæt salt og olie.

  2. Til sæt grahamsmel, så dejen bliver til en grød.

  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen samler sig og bliver ensartet, og lad den hæve i ca. 30 min et lunt sted.

  4. Del dejen i to lige store stykker, ælt dem og form det aflangt til et brød.

  5. Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen. Pensel brødet og drys græskarkernerne hen over.

  6. Sæt bødet ind i en varm oven på 200 grader i ca. 15-20 min.


Desuden

  • Denne opskrift giver 2 brød

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i