Ingredienser
- 300g mørk chokolade 70%
- 300g smør
- 300g sukker
- 240g pasteuriseret æggeblommer
- 200g pasteuriseret æggehvider
fremgangsmåde
- Chokolade og smør smeltes over vandbad.
- Halvdelen af sukkeret piskes luftigt med æggeblommerne og vendes forsigtigt i det smeltede chokoladesmør.
- Derefter piskes æggehvider og det sidste af sukkeret stift til marengs.
- Marengsen vendes tilsidst i massen
- Kom halvdelen (670g) af massen i den smurte springform
- Bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min.
- Stik en kniv i kagen, for at se om der hænger dej ved, hvis det ikke er tilfældet er kagen bagt færdig
- Tag den ud og lad den køle af, læg mærke til at bunden vil falde sammen når den er kølet af.
- Når bunden er bagt og kølet af smøres resten af massen i springformen og sættes på køl.
- Pynt derefter med revet chokolade.
Desuden
- Et godt tip til at få kagen ud af springformen er at varme på siden med en varmepistol, men hvis man ikke har det kan en hårtørrer godt bruges.
- Man kan evt. komme lidt appelsin marmelade på den bagte kagebund inden man kommer moussen på,(dvs. at appelsin marmelade kommer til at ligge mellem kagebunden og moussen) det giver lidt syre til kagen så den ikke bliver for tung.
Lad os høre din mening
Måske er du også interesseret i