Frikadeller med et asiatisk touch

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 500g svinekød

  • 30g Champignon

  • 80g hvedemel

  • 100g rødløg

  • 1 æg

  • 1,5 dl mælk

  • 20-30g ingefær

  • 1 knivspids peber

  • 2 fed hvidløg

  • 2 maggi tern (for at give smag og salt)

  • 1 knivspids temian

  • 1 knivspids peber

 

fremgangsmåde

Gode gammeldags frikadeller med et asiatisk touch

  1. Bland peber, hvidløg, æg, hvedemel, timian, maggitern, rødløg og ingefær sammen med farsen i en stor skål (se billede 1).

  2. Ælt det let sammen med en ske, så det forbliver luftigt.

  3. Form frikadellerne med en spiseske mellem hænderne. Ca. 50 gram til hver frikadelle.

  4. Alle frikadeller skal helst være lige store, så er du sikker på, de får lige meget, når du steger dem.

  5. Find en stor stegepande frem og hæld godt med olie og en klat smør på.

  6. Læg frikadellerne på "clockwise", så de får lige meget på hver side, når du vender dem.

Tilbehør

Brug ekstra ingefær for at give mere smag, server evt. med nye kartofler eller en varm kartoffelsalat. En god sovs til retten kan evt. være en pebersovs.

 

Lad os høre din mening

 

Måske er du også interesseret i