Foccacia

Samlet tid

130 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 6,5 dl vand

  • 1 dl olivenolie

  • 40g gær

  • 20g flagesalt

  • 1 kg mel (Tipo 00) som er Italiensk mel.

  • Rosmarin

  • Olivenolie



fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunken vand og tilsæt olie.

  2. Tilsæt mel og salt og rør sammen med enten dejkroge på røremaskine eller i hånden i ca. 8 min.

  3. Lad dejen hæve 1 time med et klæde over.

  4. Smør en bradepande med olivenolie og tryk dejen forsigtigt ud. Det er nemmest med lidt fugtige hænder. Dejen skal fylde hele bradepanden ud.

  5. Hæld olivenolie ud over dejen og tryk ned i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger.

  6. Pil nålene fra rosmarinkvistene og drys ud over focacciaen.

  7. Drys til sidst med flagesalt.

  8. Lad focacciaen hæve i bradepanden i ca.1 time imens ovnen varmes op til 220 grader.

  9. Bag focacciaen i ca. 20-25 min.

  10. Hvis focacciaen skal spises med det samme, smager det godt lige at hælde en lille smule olie ud over det varme brød.

Desuden

  • Samlet tid på denne opskrift er: 25min forberedelse - 2 x 1 time hævetid - 20-25min bagetid

  • Egner sig perfekt til sandwich.


 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i