Fantastisk havtorn snaps

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 200g Havtorn
     
  • 100g sukker 
     
  • 1 flaske Brøndum klar snaps



fremgangsmåde

  1.  Bland havtorn og sukker sammen og lad det trække lidt 

  2. Bland efterfølgende havtorn, sukker og snaps sammen og lad den trække i ca. 4 uger. (Ikke meget længere, da snapsen kan blive bitter af stenen i havtornebærret.)

  3. Sigt snapsen når smagen peaker

 

 

Hvor kan jeg finde havtorn?

I august til oktober er havtornens bær modne til plukning. Klip grenene af busken og kom dem i fryseren, når bærrene er frosne kan de nemt rystets af i en skål. Man fryser bærrene, så man nemmere kan plukke dem. Fryses de ikke er de næsten umulige at plukke. Havtornen vokser oftes ved kysten, men ses også andre steder.

 

Credit

Opskriften kommer fra en gammel skolekammerat, Rasmus Leck Fischer. 

Rasmus har skrevet en hel bog om snaps

 

Lad os høre din mening