Falafel

Samlet tid

60 min.

Antal pers.

5

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 400g kikærter (eller to dåser)

  • 2 løg
     
  • 2 fed hvidløg

  • 2 kartofler (revet)

  • 4 æg (3 æg til at panere)

  • 1 chili (eller 2 spsk sambal oelok)

  • 1 bundt persille (hakkes)

  • 1/2 bundt koriander (hakkes)

  • 10 blade mynte

  • 1/2 citron (saft)


Krydderier:

  • 3 tsk spidskommen

  • 3 tsk gurkemeje

  • 3 tsk flagesalt

  • Frisk kværnet sort peber

 

Andet

  • 1 L olie (til friture)

  • 500g pankorasp (alm. Rasp kan også bruges)

  • 100g mel (til panere)


 

 

 

fremgangsmåde

  1. Kikærterne udvandes i kold vand aftens før.

  2. Kog kikærterne møre, og køl af. (Man må ikke bruge kogevandet fra kikærterne da kikærter indeholder toksiner) .

  3. Blend kikærter, løg og hvidløg fint.

  4. Skrald kartoflerne og riv dem på det grove jern.

  5. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt indtil massen er ensartet og har en blød konsistens

  6. Slå 3 æg ud i en skål og pisk, så de er klar til panering.

  7. Kom mel og pankorasp i skåle hver for sig.

  8. Rul små kugler af falafel massen og vend dem først i mel, derefter i æg og tilsidst i pankorasp.

  9. Hæld olien i en friture eller i en gryde.

  10. Når olien er varm, friteres falaffelerne til de er gylden og sprøde.

Tilbehør

Denne ret passer godt til naanbrød og krydderurtedressing

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i