Chokolade fondant

Samlet tid

45 min.

Antal pers.

10

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser

  • 125g mørk chokolade
     
  • 125g smør 
     
  • 125g sukker
     
  • 125g æg (Hele pasteuriseret æg)
     
  • 80g hvedemel
     
  • 1 spsk. kakao 

     

fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes over svag varme
     
  2. Æg og sukker piskes til snaps
     
  3. Smøren og chokoladen vendes i snapsen
     
  4. Mel og kakao sigtes i massen og vendes godt sammen til dejen er ensartet.
     
  5. Fyld massen i folieforme og bag dem ved 180 grader i 10-12 min 

Desuden

  • Husk for at smøre dine folieforme med lidt olie før massen hældes i. Dette gør, at fondanten ikke hænger fast i dine forme når den er færdig bagt.

  • De kan bages med det samme, sættes i køleskabet til næste dag eller fryses ned og kan holde sig i ca. en måned. 
     
  • Hvis kagerne er frostende kan man godt sætte dem i ovnen med det samme, man skal dog beregne med et par minutters længere bagetid.

 

Pynt
Pynt med lidt jordbær og drys med lidt flormelis.

 

Lad os høre din mening

Måske er du også interesseret i