Chiliolie med soltørrede tomater

Samlet tid

30 min.

Antal pers.

3

Niveau

Let

Fryseegnet

Nej

Ingredienser

  • 3 – 4. spsk. hakkede tørrede chili eller chiliflager 
     
  • 2 dåser tomatpure (2x140gram) eller et glas hakkede soltørrede tomater i olie (280 gram).
     
  • 3 fed hvidløg.
     
  • 4 dl. jomfruolie.
     
  • 1 tsk. stødt garam masala.
     
  • 2 spsk. Heinz ketchup 
     
  • 1 tsk. stødt cayennepeber eller paprika
     
  • 1 tsk. salt. (efter smag)
     
  • 2 tsk. sukker 

 

fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op og tilsæt hakket soltørrede tomater eller tomatpure og lad det stege et par minutter, uden det brænder på og gerne ved konstant omrøring.
     
  2. Hæld den varme pure/hakket soltørrede tomater over i en skål og lad det køle lidt af.
     
  3. Tilsæt chiliflagerne i den varme gryde du lige har brugt og rist dem af (ca. 20 sekunder), hæld derefter olien på (4 dl.) og lad det simre i ca. 5 min. på svag varme. 
     
  4. Tag den afkølede pure/hakket soltørrede tomater fra skålen og tilsæt hvidløg, masala, salt, Heinz ketchup og cayennepeber, blend det i en blender eller med en stavblender.
     
  5. Kom den blendede pure/hakket soltørrede tomater fra skålen op i gyden med dine chiliflager og olie. Rør ved konstant omrøring på en lidt højere varme.
     
  6. Til slut hældes det hele på et glas og sættes på køl. (jo længere din olie chili står og trækker jo stærkere bliver den)

 

Info

Chiliolien kan holde op til ca. 5 uger på køl.

 

Lad os høre din mening