Æblekage med makroner og vaniljeflødeskum

Samlet tid

25 min.

Antal pers.

4

Niveau

Let

Fryseegnet

Ja

Ingredienser


Æble kompot

  • 1 kg æbler (ca. 10 æbler)
     
  • 12 dl vand
     
  • 4 spsk. sukker 
     
  • 1 stk. vaniljestang
     

Flødeskum

  • 1/4 liter fløde

  • 1 tsk. vaniljesukker


 

fremgangsmåde

 

Æblekompot

  1. Skyl æblerne og skræl dem. 
     
  2. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset og put dem op i en gryde.
     
  3. Hæld en 1/2 dl vand over æblerne og kog dem ved svag varme under låg i ca. 10 min. 
     
  4. Husk at røre rundt i æblerne af og til, så de ikke brænder på.
     
  5. Når æblerne er møre, tilsæt da sukker og kornene fra en vaniljestang - tilsæt evt. lidt ingefær for en mere krydret smag.



Flødeskum

  1. Pisk fløde med vaniljesukker (gerne hjemmelavet af korn fra en vaniljestang med flormelis) til det bliver til flødeskum.

 

Tilbehør

Bag selv makronerne - se opskriften lige her

Tips

  1. Kom ingefær ned i din æblekompot for at give den lidt en mere krydret smag.

  2. Lav din egen vaniljesukker af korn fra en vaniljestang og flormelis eller alm. sukker.

 

Lad os høre din mening

 

Måske er du også interesseret i